1. What is the insulation type of the Ultra-Low Temperature Freezer?
Answer: The insulation type is a 4’’ (100mm)thick polyurethane foam placed in the main cabinet.
2. Does the Ultra-Low Temperature Freezer have an auto-defrost feature?
Answer: No, it does not have an auto-defrost. Defrosting should be done manually . It was designed using the natural
convection method. Advantages of this method include: Less noise, no electricity diverted to run the fan, and less dried out air.
3. Are all units of the freezer able to connect to an external device for an alarm system?
Answer: Yes, external alarms can be connected to ALL models.
4. Are the refrigerants used in Ultra-Low freezer CFC- and HCFC-free?
Answer: Yes. The refrigerants are environment-friendly since it has zero ozone depletion potential and low global warming potential.
5. What is the ULT Freezer exterior and interior material made of?
Answer: The exterior material of the ULT Freezer is made of Electric galvanized (EG) steel with Anti-microbial powder coating and the interior material is made of 304-grade stainless steel.
6. What is the refrigeration system and cooling method used in the Ultra-Low Temperature Freezer?
Answer: Single-stage cascade refrigeration system with cooling method.
7. What type of compressor is used in the Ultra-Low Temperature Freezer?
Answer: 1-hp hermetic compressor operated at a low speed for longer life.
8. How many access ports does the Ultra-Low Temperature Freezer have?
Answer: There is 1 sample port included by default. It has a 22mm diameter for easy access through wall and is optimally placed on top of the cabinet to eliminate thermal risk to your samples.
9. What are the alarms included with light indicator on the controller of the Ultra-Low Temperature Freezer?
Answer: Alarms with the light indicator include: High/Low temp alarm, High Stage compressor failure alarm.
10. Do you accept OEM or ODM service?
Answer: Yes, we accept and we have own production line to support your requirements.